شناخت سریع تیپ شخصیتی

۶ ویژگی شناخت خود | شخصیت شناسی چیست؟ | شخصیت شناسی با سارا

   

شخصیت شناسی 

شخصیت شناسی، کلمه‌ای که شاید در اول آن را هم‌خانواده با شخصیت و فرهنگ قرار دهیم اما این ظاهر ماجرا است.شخصیت شناسی در واقع شاخه ای از روانشناسی است که با استفاده از ان می‌توانیم خود را بهتر بشناسیم و در راستای کمال و موفقیت قدم برداریم.از کاربرد های به خصوص این علم می‌توان به شخصیت شناسی استخدام اشاره کرد. برای شناخت تیپ شخصیتی خود رایگان تست انجام دهید!   انواع شخصیت شناسی

تاریخچه تست شخصیت شناسی

در حدود سال ۴۶۰ پیش از میلاد ، بقراط پیشنهاد کرد که انسانها دارای “شخصیت” هستند – شخصیتی که از چهار مزاج متمایز تشکیل شده است. او پیشنهاد کرد که هر مایعی که در فرد غالب تر باشد ، “طبع” او را مشخص می کند و بنابراین شخصیت متفاوت او را تعیین می کند. در سال ۱۸۷۹ ، ویتلم هوندت نه تنها “پدر روانشناسی” شد ، بلکه اولین فردی بود که بین بدن انسان و نظریه شخصیت انسان تمایز روشنی قائل شد. ظهور رویکرد روان پویایی در اواخر سال ۱۸۰۰ منجر به تغییر شدیدی در نحوه نگرش و درک شخصیت ما در موقعیت های اجتماعی با گروهی از افراد شد. زیگموند فروید ، بنیانگذار رویکرد سایکودینامیک ، پیشنهاد کرد که شخصیت ما بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می شد و رفتار و شخصیت ما از انگیزه ها و نیازهای ذاتی ما ناشی می شود. تاریخچه شخصیت شناسی کارل یونگ ، پیشنهاد کرد که تنها چهار ترجیح شخصیتی انسان وجود دارد: حس ، شهود ، تفکر و احساس ، و اینها بر شخصیت ما تأثیر می گذارد. سال ۱۹۰۰ منجر به افزایش علاقه به تست شخصیت ، ارزیابی و تایپ ، به ویژه در محل کار شد. برگه اطلاعات شخصی وولورث اولین آزمون شخصیتی مدرن بود که اختراع شد. این وسیله توسط ارتش ایالات متحده آمریکا برای تشخیص اینکه چه سربازانی مستعد شوک پوسته هستند استفاده شد. از زمان آزمایش شخصیت ۱۹۰۰ ، ارزیابی شخصیت و نظریه های شخصیت انسان سر به فلک کشیده است. مردم در حال حاضر با آزمونهای شخصیتی مانند آزمون مایرز بریگز ، ۱۶ شخصیت ، پنج آزمون بزرگ و تست های مختلف بهره هوشی بسیار آشنا هستند. میلیون ها نفر هر سال به عنوان بخشی از انتخاب پرسنل ، برای بهبود همکاری و کار گروهی و شناسایی مسیرهای شغلی رضایت بخش ، از تست شخصیت شناسی استفاده می کنند. جمله بزرگان شخصیت شنسای

شخصیت شناسی چیست ؟

همه ما تعریف مشخصی از نظر ظاهری داریم رنگ چشم  رنگ پوست قد و وزن و غیره  ولی از لحاظ درونی هیچ شناختی نداریم شخصیت شناسی کمک می کند خودمون را کشف کنیم و به لایه های درونی خود پی ببریم وبه نفع خود و دیگران استفاده بهینه کنیم منظور از شخصیت ، ویژگی ها و الگوهای دیرینه ای است که افراد را وادار می کند تا به طور مداوم به شیوه های خاصی فکر کنند ، احساس کنند و رفتار کنند. پس در واقع شخصیت ما چیزی است که ما را به افراد منحصر به فرد تبدیل می کند. هر فرد دارای یک الگوی خاص از ویژگیهای ماندگار و بلند مدت و شیوه ای است که در آن با افراد دیگر و جهان اطراف آنها تعامل دارد. تصور می شود که شخصیت ما در دراز مدت ، پایدار است و به راحتی تغییر نمی کند. شخصیت شناسی چیست؟ در اصطلاح روانشناسی ، “شخصیت” به الگوی تفکر ، احساس و رفتار منحصر به فرد و پایدار فرد اشاره دارد. وقتی به این شیوه نگاه می شود ، آشکار می شود که “شخصیت” تقریباً همه جنبه های تجربه بشری را در بر می گیرد. متعاقباً ، شخصیت های ما این پتانسیل را دارند که بر رفاه ما تأثیر زیادی بگذارد به طور خاص ، کیفیت روابط ما به طور قابل توجهی تحت تأثیر شخصیت ما است. علاوه بر این ، از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است ، این بدان معناست که شخصیت ما بر موفقیت کلی و رضایت ما از زندگی تأثیر زیادی می گذارد و ما با شخصیت شناسی می خواهیم به تمام لایه های درونی خود نفوذ کنیم .و بر موفقیت و روابط و رفاه و سلامتی و تمام جنبه های زندگی اثر مثبتی بگذاریم همچنین شخصیت شناسی مشخص می کند مردم چگونه در مورد یکدیگر فکر می کنند ، تأثیر می گذارند و با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند؟

شخصیت چیست ؟

کلمه شخصیت از کلمه لاتین پرسونا) (persona نشأت می گیرد که به ماسک تئاتری اشاره می کند که توسط هنرمندان به منظور نمایش نقش های مختلف یا مخفی کردن هویت آنها انجام می شود.در ابتدایی ترین حالت ، شخصیت الگوهای مشخصه افکار ، احساسات و رفتارهاست که فرد را منحصر به فرد می کند. شخصیت از درون فرد نشأت می گیرد و در طول زندگی نسبتاً پایدار است. توضیحات مربوط به شخصیت می تواند بر تأثیرات مختلفی متمرکز شود ، از توضیحات ژنتیکی برای ویژگی های شخصیتی گرفته تا نقش محیط و تجربه در شکل گیری شخصیت افراد. وقتی کسی می گوید: “او شخصیت خوبی دارد” یا “او هیچ شخصیتی ثابتی ندارد” ، منظور او چیست؟ و یا چگونه شخصیت خود را توصیف می کنید؟ تغییر و شخصیت شناسی روانشناسان و فیلسوفان از زمان های قدیم شخصیت را مورد مطالعه قرار داده اند ، به امید توصیف شخصیت و توضیح چگونگی رشد آن. روانشناسان معمولاً شخصیت را به عنوان افکار ، احساسات و رفتارهای مشخص فرد تعریف می کنند. در مقایسه با خلق و خو ، شخصیت شبیه آب و هوا (بلند مدت تر) است ، در حالی که خلق و خو بیشتر شبیه هوای روزانه (بیشتر کوتاه مدت) است. شخصیت این است که چگونه انتظار دارید فردی در دراز مدت رفتارکند. یک ویژگی شخصیتی یک عنصر رفتاری وسیع است که شخصیت شما را توصیف می کند ، مانند مهربان ، شاد یا بی حوصله. شخصیت شامل حالات ، نگرشها و نظراتی است که به وضوح در تعامل با افراد دیگر بیان می شود. این ویژگی های شامل رفتاری ، ذاتی و اکتسابی است که یک فرد را از دیگری متمایز می کند و در روابط افراد با محیط و گروه اجتماعی قابل مشاهده است . در قدیم ، یک شخصیت تمبر یا علامتی بود که روی موم و خاک رس هک می شد و از این تمبر برای امضا ، یا رونویسی شخصی یا علامت تجاری سفالگر ، نقاش ، مجسمه ساز ، نویسنده ، یا هر هنرمند یا صنعتگر یا مخترع دیگر ، به عنوان نشان دهنده شخصیت سازنده ، مشخص می شد  این نشانه برای نشان دادن تمایز بین افراد استفاده می شد تعریف شخصیت یک نماد ، حرف یا علامت منحصر به فرد است که در نوشتن استفاده می شود. خصوصیات شخصیت شامل عقل ، افکار ، ایده ها ، انگیزه ها ، نیات ، خلق و خو ، قضاوت ، رفتار ، تخیل ، ادراک ، احساسات ، عشق و نفرت یک فرد است.

شخصیت شناسی افراد

تحقیقات زیادی در مورد ویژگی های شخصیتی وجود دارد که تأثیر آن را بر رفتارهای انسان در موقعیت های مختلف توضیح می دهد نحوه رفتار افراد فقط تا حدی محصول شخصیت طبیعی آنهاست. موقعیتها همچنین بر رفتار فرد تأثیر می گذارد. آیا شما به عنوان مثال در کلاس درس “فرد متفاوتی” در مقایسه با زمانی که عضو یک گروه اجتماعی نزدیک هستید هستید؟ وقتی از ما خواسته می شود درباره دوستان ، دشمنان ، اعضای خانواده و همکارانمان فکر کنیم ، برخی از اولین چیزهایی که به ذهن می آید ویژگی های شخصیتی آنها است. ممکن است به این فکر کنیم که اولین معلم ما چقدر گرم و مفید بود ، برادر ما چقدر بی مسئولیت و بی دقتی بود ، یا اینکه چقدر رئیس اول ما بی برنامه و توهین آمیز بود. هر یک از این توصیف کننده ها یک ویژگی شخصیتی را منعکس می کنند و اکثر ما عموماً فکر می کنیم توصیف هایی که برای افراد استفاده می کنیم به طور دقیق “الگوی مشخصه افکار ، احساسات و رفتارهای آنها” یا به عبارت دیگر شخصیت آنها را منعکس می کند. شخصیت شناسی افراد در شخصیت شناسی , افراد را بر اساس معیارهای مشخص به چند #تیپ شخصیتی تقسیم می‌کنند و به کمک این تقسیم‌بندی سعی در درک و پیش‌بینی رفتار و اثرگذاری روی تصمیمات و رفتار این افراد دارند. از این علوم و نظریات در حوزه منابع انسانی در کسب و کارها و همچنین مذاکره و استعدادیابی و طراحی مسیر شغلی استفاده می‌شود. معمولا این شناخت از افراد به کمک تست‌های شخصیت‌شناسی صورت می‌گیرد که به پژوهشگران کمک می‌کند تا از روی اطلاعاتی که توسط خود فرد به آن‌ها داده می‌شود در باره شخصیت افراد قضاوت کنند.

روانشناسی شخصیت چیست؟

روانشناسی شخصیت یک رشته علمی است که سیستم شخصیت را مطالعه می کند. این رشته به دنبال درک الگوهای اصلی روانشناختی فرد و نحوه بیان آن در زندگی افراد است. روانشناسان شخصیت تحقیقات علمی در مورد شخصیت انجام می دهند ، در مورد شخصیت (معمولاً در سطح کالج و دانشگاه) تدریس می کنند و در رشته گسترده تر روانشناسی شرکت می کنند. پاسخ های متفاوتی برای سوال “چرا شخصیت را مطالعه کنیم؟” در اینجا یک پاسخ وجود دارد که می تواند به شما در درک چیزی درباره شخصیت و مطالعه آن کمک کند. هر یک از ما ، به عنوان یک انسان ، بر بسیاری از چیزهایی که در درون و اطرافمان است تأثیر می گذاریم. هر یک از ما ویژگی های روانشناختی زیادی داریم – احساسات ، افکار ، انگیزه ها و موارد مشابه. این شخصیت ماست که ویژگی های روانی ما را تنظیم می کند. روانشناسی شخصیت شناسی
  • احساسات ما – قوی یا جزئی – برخی از نحوه رفتار و واکنش ما را تعیین می کند. افکار ما , ما را راهنمایی می کند و بر دیگران تأثیر می گذارد ، که ممکن است با هوش ما, سرگرم شوند یا جذب خرد ما شوند.
  • احساس خود ما ,به ما کمک می کند که در مورد چگونگی انتخاب از بین گزینه های دیگر – انتخابهایی که ممکن است به رشد ما کمک کنند ، یا ممکن است به ما آسیب برساند ، آگاه شویم.
  • این شخصیت ما به آرامی و پیوسته بر احساس ما ، آنچه انجام می دهیم ، چه کسی هستیم و چگونه بر جهان پیرامون خود تأثیر می گذاریم تأثیر می گذارد.
  • بسیاری از ما نمی توانیم متعجب شویم که شخصیت ما چگونه کار می کند ، شخصیت ما چگونه شکل گرفته است – و این ممکن است برای آینده ما چه معنایی داشته باشد.
  • ما همچنین در مورد شخصیت دیگران متعجب می شیم – چگونه آنها با ما یکسان یا متفاوت هستند.
 
  • روانشناسی شخصیت مربوط به این است که شخصیت های ما چگونه هستند ، چگونه کار می کنند و می توانند برای آینده خود و دیگران چه معنایی داشته باشند. روانشناسی شخصیت به پاسخ به برخی از این سوالات کمک می کند. اگر چنین سوالاتی برای شما جالب است ، و یا ممکن است بخواهید بیشتر بدانید. اگه این چنین هست در ادامه با ما همراه باشید

تست شخصیت شناسی چگونه کار می‌کند؟

آزمون های شخصیتی از نظر کیفیت و قابلیت اطمینان بسیار متفاوت است. در همین حال ، بسیاری از نامزدها با تلاش برای دادن پاسخ های “درست” به جای پاسخ صریح ، نتایج نادرستی به دست می اورند ما نمی گوییم که همه تست های شخصیتی دقیق یا مفید هستند. در حقیقت ، برخی کاملاً گمراه هستند. با این حال ، اگر از شما خواسته می شود یکی را انتخاب کنید ، هوشمندانه است که با درک اینکه چرا از آن استفاده می کنید و چه انتظاری رو دارید ، آن تست را انجام دهید . آزمونهای شخصیتی اغلب برای درک بینش افراد و انگیزه آنها استفاده می شود. از دیدگاه کارفرما ، درک شخصیت یک کارمند بالقوه می تواند سبک کار آنها و چگونگی تناسب آنها با فرهنگ کاری شرکت را روشن کند.

قضاوت درباره اینکه شما کی هستید ؟

ذکر کلمه “آزمون” می تواند فلاش های دردناک اضطراب ، روزهای مدرسه و جلسات شبانه روزی را به ذهن روشن کند  ، اما ارزیابی شخصیت نباید باعث ایجاد اضطراب شود. آنچه مهم است که به خاطر بسپارید این است که هیچ پاسخ اشتباهی وجود ندارد. شما نمره ای دریافت نمی کنید و نمی توانید قبول شوید یا شکست بخورید. نتایج ارزیابی قضاوت در مورد اینکه شما به عنوان یک شخص هستید یا بازتابی از آنچه می توانید در حرفه و سایر زمینه های زندگی خود به دست آورید نیست . شخصیت شناسی چگونه کار می‌مکند؟ تست های شخصیتی انواع و اقسام ویژگی ها را ارزیابی می کنند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است میزان تحلیلی بودن ، انعطاف پذیری ، تأثیرگذاری ، تیم گرا ، وظیفه شناس ، #درون گرا یا #برون گرا را اندازه گیری کنند. به عنوان یک قاعده ، آنها شامل تعدادی از اظهارات مانند موارد بالا هستند که شیوه های مختلف احساس یا عمل در شرایط خاص را توصیف می کنند  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.